Actueel

Israelzondag 3

Israëlzondag 2016

Op 2 oktober vindt de jaarlijkse Israëlzondag plaats, met als thema “Terug naar de bron.”

Onze christelijke traditie heeft haar wortels in het joodse geloof. De kerk is daarmee onlosmakelijk verbonden met Israël. 

Daarom wordt op de Israëlzondag extra aandacht gegeven aan die bron van ons geloof. Er zal worden gecollecteerd voor het werk van Kerk en Israël. Dit werk binnen de Protestantse Kerk richt zich op het stimuleren en voeden van het gesprek over de Joodse wortels van ons geloof en geeft ļ¬nanciële steun aan projecten in Nederland en Israël. Ook een deel van het werk van Nes Ammim wordt uit deze collecte betaald.

Klik hier voor meer informatie.

U kunt ter gelegenheid van de Israëlzondag extra Nes Ammim magazines aanvragen via post@nesammim.nl.
Medewerkers gezocht!

Benieuwd naar het leven in een oecumenische woon-werkgemeenschap? We zoeken mensen voor diverse sleutelposities en algemene medewerkers! Check onze vacaturepagina voor de openstaande functies en wonen-werken voor de arbeidsomstandigheden. 

Laat je kerkgemeenschap, vrienden en familie kennismaken met ons en vraag bij post@nesammim.nl een stapeltje Nes Ammim folders aan om uit de delen.

  
Dialooggroep Kids4Peace in Nes Ammim


Nes Ammim, een dorp met een visie

Wat? Nes Ammim is bovenaan deze kaart te vinden.

Nes Ammim is een internationale werk- en leefgemeenschap in Israël. De naam is Hebreeuws voor ‘banier van de volkeren’. De gemeenschap is in 1963 opgericht door (onder andere) een Nederlandse en een Zwitserse christen en een Israëlische jood. Het uitgangspunt was de dialoog en het vertrouwen tussen joden en christenen vergroten. Deze dialoog is de afgelopen jaren o.l.v. het Centre of Learning and Dialogue uitgebreid. Er vinden gesprekken plaats tussen inwoners van Israël met eenuiteenlopende etnische en religieuze achtergrond. Ook is er een nieuwe wijk in aanbouw waar we proberen een divers, Israëlisch publiek te laten samenleven. Nes Ammim is een solidariteitsprincipe on the spot. Kijk voor meer informatie bij profiel.


Waar? 
Wie?

Nes Ammim wordt gerund door vrijwilligers uit Europa en medewerkers uit Israël. Sinds de oprichting hebben duizenden jongeren, gezinnen en senioren uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en andere landen in het dorp gewoond en gewerkt. De voertaal in het dorp is Engels. Nes Ammim is altijd op zoek naar mensen die een uitdaging aandurven. Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie.
Nes Ammim Israël wordt ondersteund door Stichting Nes Ammim Nederland en de Duitse Nes Ammim stichting. Deze stichtingen geven advies, werven vrijwilligers en ondersteunen Nes Ammim Israël financieel. Kijk voor meer informatie bij ondersteunen.

Nes Ammim ligt in het noorden van Israël, aan de kust, tussen Haifa en Naharia in. Het adres is M.P. Western Galilee 2280100 en het telefoonnummer in Israël 00972 (0) 4 9950000.


Op de hoogte blijven?
Hieronder staan de meeste recente nieuwsbrief en magazine:

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via deze link.
Het Nes Ammim Magazine verschijnt 4 maal per jaar. Het wordt toegezonden aan vaste donateurs (bij minimum jaardonatie van 
€ 25,-). Donateur worden? 

Kijk ook eens in het archief voor eerdere nieuwsbrieven en magazines.

Terug naar de homepage